Femtolasik Bıçaksız Lasik Nedir?

7 Ocak 2022

Femtolasik Bıçaksız Lasik  Nedir

Lasik tedavisinde en önemli aşama korneanın üst kısmından fleb adı verilen bir kapakçık oluşturulmasıdır. Fleb oluşturulması için son yıllarda femtosaniye laser teknolojisi kullanılmaya başlanmıştır. Femtosaniye laser doku içinde istenilen derinlikte, genişlikte ve şekilde kesi oluşturabilen bir cihazdır. FS 200 femtosaniye laser bu amaçla geliştirilen en hızlı ve güvenli teknolojidir.

Femtolasik ( Bıçaksız Lasik ) Avantajları:

• - Bu cihaz sayesinde daha önce kullanılan mikrokeratom sistemlerinde görülebilen komplikasyonlar neredeyse ortadan kalkmıştır.
  • - Femtosaniye laserle kişinin kırılma kusuruna özel flebler oluşturulabilir.
  • - Özellikle hipermetrop ve astigmat tedavisinde sonuçları daha başarılıdır.
  • - Femtosaniye laser fleblerinde kornea biomekaniği daha iyi korunmaktadır.
  • - İstenilen kalınlıkta fleb kaldırabildiğinden özellikle kornea kalınlığı sınır değerlerde olan hastalarda Lasik uygulanabilmektedir.
  • - Fleb ara yüzeyi daha pürüzsüz olduğundan Laser tedavisi sonrasında daha az aberasyon (Işık sapması) gelişmektedir.
  • - Femtosaniye fleb'lerinde özellikle ileri yaştaki hastalarda gözlenen göz kuruluğu gelişmesi riski daha azdır.
  • - Femtosaniye laser sistemleri ile fleb oluşturmanın yanısıra korneal implantlar takılabilmekte, keratoplasti (kornea nakli) ve astigmatik keratotomi işlemleri yapılabilmektedir.

Op. Dr. Ali SİPAHİER
Göz Nurunu Koruma Vakfı