Göz Çizdirme Nedir?

31 Mayıs 2022
Admin

Göz Çizdirme Nedir?

Excimer lazer fotoablasyonla kırılma kusurlarının tedavisine halk arasında göz çizdirme adı verilmektedir.

Excimer lazer ile göz çizdirme hangi hastalıklarda kullanılır?

Excimer lazer ile belli bir seviyeye kadar miyop, hipermetrop ve astigmatın  tedavisi yapılabilir.

Excimer lazer göz ameliyatı çeşitleri;

Excimer lazer iki metodla  göze uygulanabilir.  Kornea tabakasının en dışında bulunan epitel tabakası kaldırılarak yapılan tedavilere yüzey ablasyon (No touch,PRK;LASEK) korneanın daha derin tabaklarından bir kapakçık kaldırılarak yapılan tedaviye ise Lasik adı verilir . Lasikte fleb adını verdiğimiz kapakçığı kaldırmak için femtosaniye laser kullanılır.

Excimer lazer nasıl uygulanır ne kadar sürer?

Excimer lazer damla anestezisi ile uygulanır ameliyat sırasında ağrı, acı hissedilmez ve ortalama on dakika sürer.

Lazer göz ameliyatı sonrası nelere dikkat edilmeli?

Lazer operasyonu sonrası özellikle ilk bir ay göz kuruluğu olabileceğinden ekran aktivitesini sınırlı tutmakta fayda vardır. İlk bir hafta göz makyajı yapılmaz .Bunun dışında ilk bir ay deniz ve havuza girilmemesi ya da deniz gözlüğü kullanılması önerilir.

KİMLER LAZER OLAMAZ?

Bügün geldiğimiz noktada 8 numaraya kadar miyopi  ve 5 numaraya kadar hipermetrop ve astigmat tedavisini excimer lazer ile gerçekleştirebiliyoruz. Excimer lazer kararı vermek için en önemli  kriter tedaviyi uygulayacağımız kornea dokusunun kalınlığının ve yapısal özelliklerinin bu tedaviye uygun olması .  Bunun dışında hastalarımızın en az 18 yaşında olması ve son 1 yıldır gözlük numaralarının değişmemesi gerekiyor. Kontakt lens kullanan  hastalarımızın ise en az 1 hafta lens kullanımına ara vermeleri gerekiyor.

Göz Vakfı Hastaneleri Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.

Diğer Konulara Göz Atın
Geri Bildirim