Vakfımız ve Tarihçe - Göz Vakfı

2 Ocak 2022

“Aydınlık Bir Yaşam İçin" göz sağlığı anlayışını benimseyen Vakfımız, hayırsever gönüllü dostlarımızın desteği ile1984 yılında Bayrampaşa Göz Hastanesi’nin açılışıyla kuruldu.

Hedeflerimiz
  • Erken teşhis
  • Çocuklarda göz tembelliği ve görme kusurlarının tespiti
  • Doğru ve etkin tedavi
  • Sonradan olma körlükle mücadeledir.

1984 ' den günümüze göz sağlığını korumak ve sonradan olma körlüğü önlemek amacıyla halkı bilinçlendirmek , erken teşhis ve tedavi yöntemleriyle öncü bir kurum olmak özelliğimizi sürdürürken, modern tıbbi donanımlar ile sağlık hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

“Aydınlık Bir Yaşam İçin” göz sağlığı sloganı ile geliştirdiğimiz farkındalık bilincini  yıllardır sürdürüyoruz. Etik değerlere bağlı, insan ve insan sağlığını temel alan, yüksek kalite standartlarında göz sağlığı hizmeti sunuyoruz. Vakıf hizmet anlayışı ile duyarlılık bilincini geliştirerek,  sosyal sorumluluk projelerini destekliyor, topluma katkı sağlıyoruz. Eğitsel ve bilimsel gelişimlerin  ev sahipliğini yapıyor, modern tıbbi çalışmaların takipçisi olmaya devam ediyoruz.

Göz Vakfı çatısı altında, Bayrampaşa Göz Hastanesi’nin yanı sıra 1997 yılında kurulan İstanbul İdealtepe Göz Merkezi ve 2001 yılında kurulan Bursa Yıldırım Göz Merkezi de bulunmaktadır.  Bu üç merkezde toplam 30 göz hekimi ve 100’ü aşkın sağlık personeli ile uluslararası standartlarda göz sağlığı hizmeti veriyoruz. Yılda ortalama 125.000 muayene, 6.500 ameliyat, 29.000 tetkik ve müdahale gerçekleştiriyoruz.

1984

Bayrampaşa Göz Hastanesi: 1984 yılında kurulmuştur.

Bayrampaşa Göz Hastanesi,  yaşattığı kurum kültürünü, hedeflediği misyon ile gelişmiş teknolojik altyapısı, alanında donanımlı, sürekli gelişime açık sağlık profesyonelleri ile uluslar arası standartlarda göz sağlığı hizmeti sunuyoruz.

1997

İdealtepe Göz Merkezi: 1997 yılında açılmış ve Göz Vakfı ailesine katılmıştır.

İdealtepe Göz Merkezi, uygulanan medikal tecrübe, birikim ve güven ile göz sağlığı hizmeti sunmaya devam ediyoruz.

2001

Bursa Yıldırım Göz Merkezi: 2001 yılında hizmete girmiştir.

Bursa Yıldırım Göz Merkezi, konumu itibariyle, Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk hastanesi Darüşşifa, yaşattığımız  tarihi mimarisi ile göz hastalarımıza şifa dağıtmaya devam ediyoruz.

Akademik düşünce yapısı ile, erken teşhisle doğru tedavi için “Katarakt, Refraktif Cerrahi, Retina, Glokom, Oküloplastik Cerrahi, Şaşılık ve Çocuk Göz Sağlığı, Kornea” şeklinde birimlere ayrıldı.

Mevcut 127 mütevelli üyemiz arasından iki yılda bir seçilen Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Danışma Kurulumuzla Vakıf olarak hizmet vermeye devam ediyoruz.

• Başkan : Av. Fuat TOPDEMİR
  • Başkan Yardımcısı: Av. Mehmet ÖZHABEŞ